Jefferson Park Golf renovation proposal presented to Design Commission

A proposed design for the new Jefferson Park Golf Clubhouse, as viewed from the Beacon Avenue side.

Bassetti Architects has recently presented a version of the development concept for the Jefferson Park Golf Course renovation to the city’s Design Commission. You can view it here (PDF). It appears to be a PowerPoint-type presentation, so it’s a bit sparse.

This graphic shows the existing driving range lighting (top) and the proposed new lighting (bottom).

The general project page is here. Most of what is in the new presentation was also in the December 15 public meeting presentation. (If there are any substantial changes I missed, please let me know!)

The current Jefferson Park Golf Clubhouse, which would be torn down and replaced with a new two-story clubhouse under this proposal, was recently nominated for landmark status. The City of Seattle Landmarks Preservation Board will hold a public meeting to consider the landmark nomination on next Wednesday, February 15 at 3:30 p.m. in the Seattle Municipal Tower, 700 5th Ave., Suite 1700. All interested may attend. If you can’t attend and still wish to comment, you can comment by email to, or by regular mail to the address in the previous post.

2 thoughts on “Jefferson Park Golf renovation proposal presented to Design Commission”

  1. The design commission voted to approve the Parks plan with two members voting to deny approval. One member who voted yes said that Parks may have to return to the design commission, depending on how the Landmarks Preservation Board votes this Wednesday, February 15.

    If the Landmarks board votes to nominate the Golf Clubhouse, the Parks Department will most likely have to go “back to the drawing board” and come up with a plan that preserves the character and history of the Jefferson Park Golf Course.

    If you want to see an appropriate plan that reflects the history of Jefferson Park Golf, then write the Landmarks Board to support nomination for the Clubhouse. That is the only way to change the direction of this project.

Comments are closed.